Terug

KCVO schuift op van de 12e naar de 8e plaats in de 3e Klasse L zondagvoetbal.

Het weer liet vanmiddag alle gezichten zien: zon, regen en wind. De temperatuur viel mee, en langs de lijn was het best goed vertoeven. Gezien de weerschommelingen zou deze wedstrijd wel eens een mooie pot kunnen opleveren.
De nummers 11 en 12 uit de 3e Klasse L konden vanmiddag strijden om wie de werkelijke hekkensluiter zou worden. Op voorhand bleek dat geen van beide elftallen met dat doel naar de Egelbeek was gekomen.

KCVO begon voortvarend aan de wedstrijd. Trainer Bardy Verhoef had het elftal de opdracht gegeven zich vanaf het begin te laten gelden en duidelijk te maken dat zij niet van plan waren door GSV '38 overlopen te worden. In de 3e minuut van de wedstrijd loste Sem Westra het eerste schot op doel, maar deze ging over. Even later, na een mooie aanval van KCVO, kreeg Dahley Oortwijn een goede kans, maar zijn schot ging ook net over.

KCVO trok het initiatief steeds meer naar zich toe, wat resulteerde in een aantal fraaie combinaties. In de 20e minuut zette Rick Beekman een mooie aanval op, die uitmondde in een prachtige voorzet. Calvin Overmars kopte de bal goed binnen: 1-0.

Na dit doelpunt bleef KCVO aandringen, maar het spel werd vervolgens wat slordiger. Een aantal onnodige overtredingen leidde tot twee 'domme' gele kaarten. Desondanks kreeg KCVO nog enkele goede kansen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, maar ze kwamen niet tot een volgende treffer. Stan Hagen kwam tijdens een stevig duel met een speler van GSV '38 in de 34e minuut ongelukkig op zijn schouder terecht en moest het veld verlaten. Hij werd vervangen door Duncan Leerkes.

In de tweede helft golfde het spel wat meer op en neer. GSV '38 had zich nog niet gewonnen gegeven. Hoewel zij wat meer initiatief namen en KCVO slordig speelde, wisten ze geen echte kansen te creëren. Een paar keer leek een aanval van GSV '38 gevaarlijk, maar de aanvallers konden het niet afmaken. Na enkele wissels bij beide elftallen veranderde het spelbeeld niet.

Na de 75e minuut trok KCVO opnieuw het initiatief naar zich toe, maar ook zij wisten geen echte kansen meer te creëren. KCVO kreeg wel enkele vrije trappen op 20 en 25 meter van het doel. De eerste vrije trap werd door Melvin Balk direct op doel geschoten, maar de keeper wist de bal eenvoudig te pareren. De tweede vrije trap, op zo'n 25 meter van het doel, leidde tot een voorzet en enkele hoekschoppen, maar ook deze aanval leverde geen doelpunten op.

Toch werd de wedstrijd feller van beide kanten. Na een soloactie van Sem Westra werd hij onreglementair door twee spelers van GSV '38 naar de grond gewerkt, wat een klein opstootje tot gevolg had. De toegekende vrije trap werd door Ivo Scheffel hoog over geschoten. In de blessuretijd kwam Dahley Oortwijn, na een prachtige pass van Melvin Balk, één-op-één met de keeper van GSV '38 te staan. Hard ingrijpen op Dahley door de keeper resulteerde in een rode kaart voor de doelman. Maar met de korte tijd die daarna nog restte, kon KCVO de stand niet meer veranderen en hierdoor bleef de eindstand 1-0. Verdiend door KCVO bleven de drie punten op Sportpark de Egelbeek.

Volgende week zondag, 20 oktober 2024, speelt KCVO om 14:00 uur thuis tegen DVV 1.

Toegevoegd op: 13 Oktober 2024