Terug

IN MEMORIAM Harry den Besten

IN MEMORIAM Harry den Besten

IN MEMORIAM

20 oktober 1951                                     † 19 juli 2024

Harry den Besten

Op vrijdag 19 juli j.l. ontvingen we het droevige bericht dat Harry is overleden. Na een lang verblijf in het ziekenhuis werd Harry overgeplaatst naar het hospice ‘Casa Vera’ in zijn vertrouwde Epe. Hier is hij afgelopen vrijdag vredig ingeslapen.

Voetballoopbaan

Harry begon zijn voetballoopbaan bij WWNA, maar in 1975 maakte hij de overstap naar KCVO. Hij kwam in het 4e van KCVO te voetballen. In zijn eerste wedstrijd voor KCVO moest hij gelijk aan de bak. Het was een belangrijke beslissingswedstrijd voor het kampioenschap tegen Robur. Harry moest het in het veld met name hebben van zijn inzet en strijdkracht. Hij was een hardwerkende voetballer.  Na 3 jaar in KCVO 4 te hebben gespeeld gaf hij er de voorkeur aan op een lager niveau te gaan voetballen. Hij heeft zijn voetbalcarrière bij de veteranen afgesloten. Naast het veldvoetbal speelde hij ook 10 jaar bij het KCVO-zaalteam.

Verenigingsman

Dat Harry een echte verenigingsman was, blijkt wel uit de vele taken die hij bij KCVO vervulde. Hij was jarenlang leider van de A-jeugd, bardienstmedewerker, vaste medewerker bij het sportfestijn, dienstdoend bestuurslid op de zondagmorgen, hielp mee met de voorbereidingen van de carnavalsoptocht en was lid van de onderhoudsploeg.

Gezelligheidsmens

Toen hij in Epe woonde, zorgde hij voor de verspreiding van het Zwart Wit Nieuws voor de KCVO-leden uit Epe. Dat daar veel tijd in ging zitten kwam met name door Harry zelf. Als gezelligheidsman bleef hij bij vele leden even gezellig wat drinken. Op zondagochtend, als Harry bestuursdienst had, was er altijd rumoer in het wedstrijdsecretariaat en werd er veel gelachen. Hij had er een gewoonte van gemaakt om voor iedereen een gekookt eitje mee te nemen.
Op zaterdagmiddag was Harry vaak op de club om samen met voetbalvrienden de week door te nemen. Toen hij een keer grieperig was moest zijn vrouw Suze de honneurs waarnemen.

Betrokkenheid

Harry probeerde zoveel mogelijk de wedstijden te zien van zijn kleinkinderen Coen, Siem en Jesper. Supertrots was hij, toen in december van vorig jaar, alle drie de jongens op dezelfde dag met hun teams kampioen werden. Uiteraard was hij ook vaste supporter van zijn zoon Herman. Zijn laatste biertje bij zijn club heeft hij gedronken op de afgelopen nieuwjaarsreceptie. Je zag Harry optimaal genieten en was super trots dat zijn zoon benoemd werd als lid van verdienste. Dat KCVO voor Harry erg belangrijk was blijkt wel uit het feit dat hij aan de kinderen kenbaar had gemaakt dat hij de KCVO-vlag wilde lenen bij zijn afscheid.

Wij wensen de familie, vrienden en bekenden van Harry heel veel sterkte toe!

Het bestuur van KCVO

 

 

 

Toegevoegd op: 21 Juli 2024